Εκπαιδευτικοί ίδιας ειδικότητας τοποθετούνται με διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των μορίων – Τι ζητά η ΔΟΕ

Σε συνεδρίαση καλεί τις επόμενες ημέρες η ΟΔΕ τα Π.Υ.Σ.Π.Ε, προκειμένου να προχωρήσουν στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις.

Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, δημιουργείται σοβαρό ζήτημα εξ αιτίας δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες δικαιώνουν συναδέλφους που υπηρετούσαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως προς τη μεταφορά της μοριοδότησής τους, επί των συνθηκών διαβίωσης, από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια, αφού θα παρουσιαστεί το φαινόμενο συνάδελφοι της ίδιας ειδικότητας να τοποθετούνται με διαφορετικούς όρους μοριοδότησης.

Είναι αυτονόητο ότι οι τοποθετήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται με ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών (με βάση τον τρόπο μοριοδότησης των φετινών μεταθέσεων) ως προς το κριτήριο συνθηκών διαβίωσης.

Η ΔΟΕ καλεί το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε σχετική ρύθμιση και σε παροχή οδηγιών προς τα υπηρεσιακά συμβούλια για την ενιαία αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/doe-topothetisi-ekpaideytikon-me-diaforetiko-tropo-ypologismoy-ton-morion#ixzz5IPqxD7Tc