ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠIΣΤΗΜΙΟY

Αθήνα, 17η Ιουνίου 2018

 

Από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα, έχει εκδοθεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (ΔΕΑ) μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε νηπιαγωγούς, επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008. Ταυτόχρονα τόσο ο Υπουργός όσο και οι Υφυπουργοί του έχουν αναγνωρίσει το δίκαιο των προσφυγόντων εκπαιδευτικών, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει στο διορισμό τους. Παράλληλα σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, από την ΑΔΕΔΥ ως την ΟΛΜΕ και τοπικές ΕΛΜΕ αλλά και Συλλόγους Εκπαιδευτικών, εκφράζει τη στήριξή της.

Το αίτημα για διορισμό των δικαιωθέντων συναδέλφων είναι επιτακτικό όχι μόνο  λόγω των αυξημένων αναγκών που δημιουργήθηκαν από την αποχώρηση εκπαιδευτικών και τους μηδενικούς διορισμούς που επέβαλαν οι ειδικές μνημονιακές συνθήκες αλλά και γιατί οι δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα των Ανωτάτων Δικαστηρίων επιβάλλεται να γίνονται σεβαστές και να εφαρμόζονται.

Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., με αίσθημα ευθύνης και συναδελφικότητας, στηρίζει τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ συναδέλφους στο δίκαιο αγώνα τους για εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που τους δικαιώνουν και καλεί τον Υπουργό να προβεί σε ΑΜΕΣΗ έκδοση  ΦΕΚ διορισμού τους. 

 

Για το Δ.Σ.

του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ)

Η Πρόεδρος                                                                               Η Γραμματέας

Ευαγγελία Κουτσουδάκη                                                                     Άννα Καλουπάκη