Απάντηση του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Γ.Α σε πρόσφατο δημοσίευμα

Αθήνα, 17 Απριλίου 2022,

Μετά από ανυποστατα δημοσιεύματα, τα οποία δυστυχώς δε στηρίζονται σε κανένα επίσημο στοιχείο, το Διοικητικό Συμβούλιο του επιστημονικού και συνδικαλιστικού Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ. ΣΥ. ΚΑ. ΓΑ.) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για αυτά. Καλεί τόσο τους συντακτες εκπαιδευτικης ιστοσελίδας όσο και το δημοσιογράφο εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας, να ελέγχουν την εγκυρότητα των στοιχείων που τους δίνονται πρωτου προβούν σε οποιαδήποτε δημοσίευση. 

Ο ΠΑ. ΣΥ. ΚΑ. ΓΑ., στηριζομενος σε επίσημα και έγκυρα στοιχεία από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαβεβαιώνει ότι, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, η γαλλική γλώσσα συνεχίζει να έχει την ίδια αίγλη που είχε ανέκαθεν, εξακολουθώντας, όχι μόνο να βρίσκεται στην πρώτη θέση της επιλογής γονέων και μαθητών, αλλά και να μεγαλώνει την ψαλίδα υπέρ της σε σχέση με τις άλλες ξένες γλώσσες τη διδασκαλία των οποίων παρέχει το Δημόσιο Σχολείο. 

Τονίζει δε σε όλους τους εμπλεκομενους ότι η ψευδής προπαγάνδα ενόψει της επιλογής των μαθητών για τη Β ξένη γλώσσα που θα διδαχθούν καθώς και τους επικείμενους διορισμούς, το μόνο που πετυχαίνει είναι να τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. 

Τελειώνοντας, το ΔΣ ενημερώνει ότι η καθυστέρηση της οποιας απάντησης στα ψευδή και προκλητικά δημοσιευματα, οφείλεται στη συλλογή επίσημων και έγκυρων στοιχείων, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση οποιουδήποτε τα θελήσει.  

Το ΔΣ του ΠΑ. ΣΥ. ΚΑ. ΓΑ.