ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

«ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ»

Πρόγραμμα

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) με την ευγενική στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών,  διοργανώνει στις 28 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Σάββατο, στο ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ, (Σίνα 31, Αθήνα), ημερίδα Επιμόρφωσης, με βιωματικά σεμινάρια Διδακτικής με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών, Παιδαγωγικής, και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών μέσα στην τάξη καθώς και στην ηθική στήριξη του εκπαιδευτικού στην καθημερινότητά του.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι καθηγητές γαλλικών, καθηγητές όλων των ειδικοτήτων καθώς και νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και φοιτητές, που το επιθυμούν. Στη λήξη της ημερίδας θα διανεμηθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής. Η ημερίδα θα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θα αποσταλούν ηλεκτρονικά τα πρακτικά της ημερίδας σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Πρόγραμμα Σαββάτου 28/11/20145

 9.15-10.00: Εγγραφές

10.00-10.45: 1η Εισήγηση: Θέμα: «Διαφοροποιημένη Διδασκαλία: από τους περιορισμούς και τις δυσκολίες στην πρακτική εφαρμογή. Ένα διδακτικό παράδειγμα στην Ιστορία”

 Εισηγήτρια: Δρ Μαρία Κεκροπούλου, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ02, Φιλολόγων   

  1. 45-11.30: 2η Εισήγηση: Θέμα: « Voilà ma famille » (Action.fr- gr 1, unité 2) : une proposition didactique concrète et détaillée pour utiliser le manuel scolaire en intégrant les TIC. 

Εισηγητής: Στέλιος Μαρκαντωνάκης, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ05, Γαλλικής Φιλολογίας

11.30-12.15: 3η Εισήγηση: Θέμα: «Το Δίκτυο Πρόληψης και Αντιμετώπισης των φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού:Στόχοι και προοπτικές»

Εισηγήτρια: Δρ Χρυσούλα τσίγκρη, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ05, Γαλλικής Φιλολογίας   

12.15-13.00: 4η Εισήγηση: Θέμα: «Like. Πως θα αποσπάσετε την “αποδοχή” των μαθητών . Η επίδραση των site κοινωνικής δικτύωσης στη συμπεριφορά και πως το σχολείο άλλαξε για πάντα “. “Κυρία , πως ζούσατε χωρίς το Facebook ?”  »

Εισηγητής: Γιώργος Παπατριανταφύλλου, Καθηγητής Διοίκησης , Επιχειρήσεων, Επικοινωνιολόγος, Συγγραφέας, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ραδιοφωνικού σταθμού Kissfm

13.00-13.30: Διάλειμμα

13.30-14.15: 5η Εισήγηση: Θέμα: «Mindfulness & Coaching : Ζήστε στο “εδώ και τώρα”  και αλλάξτε τη ζωή σας με θετικό τρόπο.»

Εισηγήτρια: Ίρις Μπαλόγλου, Communication Coach & Business Consultant                      

14.15-15.00: 6η Εισήγηση: Θέμα: «Σχολική Κοινότητα: “εμπόλεμη ζώνη” ή χώρος αρμονικής συνύπαρξης; Τρόποι αντιμετώπισης-καλές πρακτικές»

Εισηγητήρια: Βούλα Νικολαϊδου, Εκπαιδευτικός – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Σχολική Διαμεσολαβήτρια

 

Η συμμετοχή στα σεμινάρια θα είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη για το 2015. Τα μη μέλη του Συλλόγου  θα καταβάλουν το ποσό των 10 ευρώ ενώ οι φοιτητές το ποσό των 5 ευρώ, για το δικαίωμα συμμετοχής τους για τα έξοδα της διοργάνωσης καθώς και του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού που τυχόν διανεμηθεί κατά την κρίση του εισηγητή. Επίσης, για την απόκτηση των Πρακτικών της Ημερίδας και την πρόσβαση στο Επιστημονικό ηλεκτρονικό περιοδικό του Συλλόγου « HORIZONS FRANCOPHONES ». Οι συμμετέχοντες θα εγγράφονται στα σεμινάρια με τη σειρά που θα φτάνει η αίτηση εγγραφής τους. Η εγγραφή γίνεται για τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, με τη συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης εγγραφής στην ημερίδα ενώ, για τα μη μέλη, χρειάζεται και η αποστολή της φωτοτυπίας της απόδειξης πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα στον αρ. λογαριασμού 131/296053-28 στην επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ. (IBAN: GR 5101101310000013129605328)

Η εγγραφή μπορεί να γίνει με fax στο: 210-8321879 ή (κατά προτίμηση)  με email στο info@ pasykaga.gr. Για εγγραφές επί τόπου, επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας για να κρατήσετε θέση.

Παρακαλούμε θερμά να μην καθυστερήσετε την εγγραφή σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά  με την πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., Έντζη Κουτσουδάκη στον  αριθμό  6937353626 ή με την αντιπρόεδρο Αλεξάνδρα Δήμα στο 6937353624, ή με την ταμία Μποζονέλου Σοφία, στο 6937353622, καθημερινά  18.00 με 21.00.

Θερμή παράκληση να ενημερώνεστε τακτικά από το site του συλλόγου (www.pasykaga.gr)   για αλλαγές που ενδέχεται να προκύψουν στο πρόγραμμα.

—————————————————————————————————————

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 28/11/2015

 

ΕΠΩΝΥΜΟ :       …………………………                           ΟΝΟΜΑ: …………………….

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Οδός………………………………….  Αριθμός…………………. Τ.Κ……………… Πόλη………………………

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ: …………………………….  

FAX: ………………………………..

EMAIL: ………………………………………………..

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:………………………………………………………..

  • ΜΕΛΟΣ   ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ                 ΝΑΙ          ›           ΟΧΙ            › 
  • ΜΗ ΜΕΛΟΣ         ›                                     ΦΟΙΤΗΤΗΣ      ›         
  • ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ . ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΏ          ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟ SITE www. pasykaga. gr            ›       
Συνολικά έχω καταθέσει στην τράπεζα το ποσό των ………………….. ευρώ

 

Για το Δ.Σ.

           Η Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας

       Ε. Κουτσουδάκη                                                                    Α. Καλουπάκη

Πρόγραμμα