ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) διοργανώνει στις 28 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Σάββατο, στο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, (Δελμούζου 1 και Αγίας Σοφίας 51 Τ.Κ. 54631, τηλέφωνο: 2310-277809), Ημερίδα Επιμόρφωσης, με βιωματικά σεμινάρια Διδακτικής, Παιδαγωγικής, και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών μέσα στην τάξη καθώς και στην ηθική στήριξη του εκπαιδευτικού στην καθημερινότητά του.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι καθηγητές γαλλικών, οι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων καθώς και νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και φοιτητές, που το επιθυμούν. Σας ενημερώνουμε ότι θα διατεθεί δωρεάν χώρος στάθμευσης στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Στη λήξη της ημερίδας θα διανεμηθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής. Η ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θα αποσταλούν ηλεκτρονικά τα πρακτικά της ημερίδας σε όλους τους συμμετέχοντες.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Πρόγραμμα Σαββάτου 28/11/2015

 8.45-9.30: Εγγραφές

 

9.30-10.15: 1η Εισήγηση: Θέμα: «Burnout: η επαγγελματική εξουθένωση στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού: τεχνικές αντιμετώπισης»

Εισηγήτρια: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου , PhD, εκπαιδευτική-συμβουλευτική ψυχολόγος,

επιμορφώτρια, συγγραφέας.

 

  1. 15-11.00: 2η Εισήγηση: Θέμα: «Η εκπαιδευτική προσέγγιση CLIL/EMILE: μια εναλλακτική πρόταση για την ταυτόχρονη εκμάθηση γνωστικών αντικειμένων και ξένων γλωσσών»

Εισηγήτρια: Βαρβάρα Χρυσάφη , Σχολική Σύμβουλος ΠΕ05, Γαλλικής Φιλολογίας

  

11.00-11.45: 3η Εισήγηση: Θέμα: «Σχέδιο μαθήματος: Σχεδιάζοντας ένα δυνητικό ταξίδι στη Γαλλία. Μαθαίνω να συμβουλεύομαι ένα έντυπο ή διαδικτυακό τουριστικό οδηγό»                          

 Εισηγήτρια: Ουρανία Σιδηροπούλου, Δρ. Γαλλικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ., Msc Γαλλικής

Λογοτεχνίας

 

11.45-12.30: 4η Εισήγηση: Θέμα: «Η Νευροανάδραση ως μια εναλλακτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών και η εφαρμογή “WHAAM»»

Εισηγήτρια: Νίκη Πανδριά, Msc Στατιστική και Μοντελοποίηση,

Επιστημονικός Συνεργάτης  της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ

 

12.30-13.00: Διάλειμμα

 

13.00-13.45: 5η Εισήγηση: Θέμα: «Ανίχνευση εθιστικών διαταραχών που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των μαθητών μέσα και έξω από το σχολείο»               

Εισηγήτρια: Δρ Σοφία Βαβέτση, Δρ. Ψυχιατρικής , Σχολική Σύμβουλος, 16ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, Ειδική Παιδαγωγός

 

13.45-15.00: 6η Εισήγηση: Θέμα: «Εμφάνιση της παραβατικής και επιθετικής συμπεριφοράς μέσα από το διαδίκτυο»

Εισηγητής: Μηνάς Μητσόπουλος, MPA Μηνάς Μητσόπουλος, Εκπαιδευτικός ΠΕ 70, Μουσικός – μουσικοθεραπευτής, MPA εκπαιδευτική διοίκηση, Ιδιοκτήτης κέντρου συμβουλευτικής και μαθησιακών διαταραχών (Συναίσθησις)

 

Η συμμετοχή στα σεμινάρια θα είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη για το 2015. Τα μη μέλη του Συλλόγου  θα καταβάλουν το ποσό των 10 ευρώ ενώ οι φοιτητές 5 ευρώ για το δικαίωμα συμμετοχής τους για  τα έξοδα της διοργάνωσης καθώς και του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού που τυχόν διανεμηθεί κατά την κρίση του εισηγητή. Επίσης, για την απόκτηση των Πρακτικών της Ημερίδας. Οι συμμετέχοντες θα εγγράφονται στα σεμινάρια με τη σειρά που θα φτάνει η αίτηση εγγραφής τους. Η εγγραφή γίνεται για τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, με τη συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης εγγραφής στην ημερίδα ενώ, για τα μη μέλη, χρειάζεται και η αποστολή της φωτοτυπίας της απόδειξης πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα στον αρ. λογαριασμού 131/296053-28 στην επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ. (IBAN: GR 5101101310000013129605328)

Η εγγραφή μπορεί να γίνει με fax στο: 210-8321879 ή (κατά προτίμηση)  με email στο info@ pasykaga.gr. Για εγγραφές επί τόπου, επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας για να κρατήσετε θέση.

Παρακαλούμε θερμά να μην καθυστερήσετε την εγγραφή σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά  με την πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., Έντζη Κουτσουδάκη στον  αριθμό  6937353626 ή με την αντιπρόεδρο Αλεξάνδρα Δήμα στο 6937353624, ή με την ταμία Μποζονέλου Σοφία, στο 6937353622, καθημερινά  18.00 με 21.00.

Θερμή παράκληση να ενημερώνεστε τακτικά από το site του συλλόγου (www.pasykaga.gr)   για αλλαγές που ενδέχεται να προκύψουν στο πρόγραμμα.

 

—————————————————————————————————————

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  28/11/2015

 

ΕΠΩΝΥΜΟ :       …………………………                           ΟΝΟΜΑ: …………………….

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Οδός………………………………….  Αριθμός…………………. Τ.Κ……………… Πόλη………………………

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ: …………………………….  

FAX: ………………………………..

EMAIL: ………………………………………………..

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ………………………………………..        ΦΟΙΤΗΤΗΣ            ›

ΜΕΛΟΣ   ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΕΝΤΑΞΕΙ                 ΝΑΙ          ›           ΟΧΙ            › 

ΜΗ ΜΕΛΟΣ         ›                                     

ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ. ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 1Ο ΕΥΡΏ (5 ευρώ για τους φοιτητές)

Συνολικά έχω καταθέσει στην τράπεζα το ποσό των ………………….. ευρώ

 

Για το Δ.Σ.

           Η Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας

       Ε. Κουτσουδάκη                                                                      Α. Καλουπάκη

 

Αναλυτικό πρόγραμμα