Κατατέθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές 150 υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων κατά του νόμου “Γαβρόγλου”

Αναμένονται και μηνύσεις στα ποινικά δικαστήρια κατά Υπηρεσιακών Συμβουλίων για τις βαθμολογίες των Συνεντεύξεων

Προσφυγές από δύο ομάδες 150 υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων κατατέθηκαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του νόμου “Γαβρόγλου” 4473/17, για τη επιλογή Διευθυντών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η μία αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατατέθηκε από υποψήφιους Διευθυντές της Βόρειας Ελλάδας  και η δεύτερη από υποψήφιους Διευθυντές της Νότιας Ελλάδας (Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο κλπ).

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για το νόμο “Μπαλτά-Κουρλακη” είχε παραπεμφθεί από το τμήμα στη Ολομέλεια του ΣτΕ κι έκανε περίπου  ενάμισι χρόνο για να εκδοθεί.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  μόλις παρέλαβε την απόφαση του ΣτΕ στα χέρια του την  είχε χαρακτηρίσει αυστηρή.

 

“Το Συμβούλιο της Επικρατείας πήρε μία, κατά τη γνώμη μου πολύ αυστηρή απόφαση αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να την ακολουθήσουμε , θεωρώντας ότι η ψηφοφορία  του Συλλόγου Διδασκόντων για την ανάδειξη των Διευθυντών ήταν αντισυνταγματική” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

Μηνύσεις

Στο  μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, την ερχόμενη εβδομάδα υποψήφιοι Διευθυντές που θεωρούν ότι αδικήθηκαν στις βαθμολογίες που έλαβαν από τα Συμβούλια Επιλογής, θα καταθέσουν μηνύσεις.

Το esos θα σας ενημερώσει άμεσα για τις όποιες εξελίξεις επί του θέματος, όπως επίσης και για την απόφαση που θα λάβει αύριο το Εφετείο Λάρισας για τις επιλογές Διευθυντών στην Καρδίτσα το έτος 2011.

esos.gr