ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Ανακοίνωση για τα πλεονάσματα

 
 
 

EΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κέρκυρα 30/05/2013

Ε. ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ 12   ΚΕΡΚΥΡΑ

 

Τηλ- φαξ: 2661049390

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 29/05/2013 πραγματοποιήθηκε μαζική γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας με θέμα την αντιμετώπιση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας περί πλεονασμάτων και κενών. Αποφασίστηκε ομόφωνα οι αιρετοί του κλάδου να υποστηρίξουν στο ΠΥΣΔΕ τη θέση ότι δεν νοείται συζήτηση περί πλεονασμάτων, αλλά το ΠΥΣΔΕ πρέπει να ασχοληθεί μόνον με τον προσδιορισμό των κενών. Σε περίπτωση που το ΠΥΣΔΕ δε θα αποδεχόταν την πρόταση των αιρετών θα κατήγγελλαν και θα αποχωρούσαν από το ΠΥΣΔΕ. Παράλληλα με απόφαση της γενικής συνέλευσης κλήθηκαν οι συνάδελφοι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ.

Στη συνεδρίασή του της 30/5/2013 το ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας υιοθέτησε με πλειοψηφία 4-1 την πρόταση των αιρετών του κλάδου και αφού κατέγραψε πρώτα τα ελλείμματα σε εκπαιδευτικό προσωπικό κατέληξε στα εξής:

«Σε ό,τι αφορά στο θέμα των πλεονασμάτων το ΠΥΣΔΕ και με βάση την πείρα των προηγούμενων χρόνων και εκτιμώντας τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό (αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, μετατάξεις – διαθέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αποσπάσεις, άδειες εκπαιδευτικών, τμήματα σε ΕΠΑΛ –ΕΠΑΣ που θα δημιουργηθούν τον Σεπτέμβρη, πρότζεκτ – ΣΕΠ και άλλες ανάγκες) εκτιμά πως οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί θα καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο διδασκαλίας.»

Όσον αφορά τη διαδήλωση ενάντια στην επιστράτευση και τις απολύσεις, αποφασίστηκε να γίνει από κοινού με τα άλλα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε να εκφραστεί η ανάγκη για προάσπιση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για λόγους καλύτερης διοργάνωσης.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γραμματέας

Ν. Μεταλληνός                                                Α. Θεοχαράτος


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr